Csillag Kennelnevelde
,,Ha kutyát nevelsz, neveld felelősséggel!"

Itt néhány hasznos információ amit az oldalon lévő böngészéshez nem árt tudni.

Színek a "Tagok" oldalon

 

Az oldalon a szöveg alapszíne a kék (betűszín). Ezt azok kapják, akik normál tagok, tehát nem moderátorok, vagy ilyesmi.
A moderátorok adatai zöld színnel vannak írva, moderátornak a tagok közül választok (részletek lentebb).
Egyetlen admin kutya van (Admin), de ő csak tesztkutya ként, hogy ellenőrizhessük a játék megfelelő működését, tehát: senki ne küldjön neki levelet, házassági ajánlatot, stb. Az ő neve és adatai piros színnel vannak kiemelve.

 

Moderátorság: Ki lesz az?

 

A moderátorsághoz való feltételeknek meg kell felelni, de így is csak meghatározott számú moderátor lesz (kb. 20-30). Íme a feltételek:
- Legyél nyugodt, türelmes, segítőkész.
- Ismerd az internet veszélyeit.
- A weblapszerkesztési alapismeretek fontosak, mert néha helyettesíteni is kell majd.
- Legyen kutyád rangja bölcs.

Ha ezeknek megfelelsz, levélben fogsz kapni egy kérdést, hogy szeretnél-e moderátor lenni. Ehhez persze elég idődnek is lenni kell, mert aki hetente 3-szor van fönt, azt nem tudom segítségnek elfogadni.

 

Rangok

 

A rangokból több is van, mégpedig ez az öt:
- Kiszámíthatatlan;
- Agresszív;
- Normál;
- Határozott;
- Bölcs.

A kiszámíthatatlan a legrosszabb, a bölcs pedig a legjobb rang. Ezutóbbihoz rengeteget kell dolgozni, de csak ezzel lehetsz moderátor.

Versenyek

 Szalagot kaptok, amelyek színe a helyezéseteket, a kiérdemelt skálázást érdemli.
Az alábbiak képpen van elosztva a szín és a státusz:
- Remek, hibátlan: kék szalag;
- Nagyon jó: piros szalag;
- Jó/közepes: sárga szalag;
- Megfelelő: zöld szalag.
A Mit tegyek...? oldalon jelentkezhetsz a versenyekre.

Kölykök: Hogy csináljam?

A kölykök mindig véletlenszerűen születnek. Lesz, akinek már a házasság legelső napján. De lesz, akinek 2 hónapot is várnia kell (legfeljebb 2 hónapot). Általában a második és hatodik hét között fognak születni a kiskutyák.
Ezek nevelése egyszerű, de nem biztos, hogy így gondoltátok: Amikor az anyakutya tulajdonosa hírt kap a kicsik születéséről (levélben), választania kell nekik: nevet (ami a 2. napon jelenik meg), gazdit (ha el akarja adni 10 napon belül meg kell tennie), valamint ételt és italt, amikor önállóvá válik.
Ez a rendszer nem sokáig lesz, csak áthidaló megoldásként lesz ez, mert a következő verzióban nem egy kutyával lesztek, hanem egy tenyésztővel: rendes okmányokat kell kitöltenetek, mint a valóságban, kennelnevet kell vennetek, mindezt természetesen virtuális pénzért, valós pénzt egy fillért sem kell költenetek a játékra sem most, sem később.

 

Hírek

 • Fejlesztések
  2011-03-24 21:49:34

  A szavazás eredménye:
  100% szavazta azt, hogy legyen több fajta a neveldén.
  Így közkívánatra 9 új fajtával bővült palettánk, a regisztrációs ablakban viszont színt NE VÁLASSZATOK a kutyáitoknak, mert sok kutyának nincs is (pl. blue-merle színe). Ezt utólag kell e-mailben megadni.

 • Kérdések
  2011-01-26 20:19:03

  Bármilyen kérdéssel kapcsoltaban keressetek minket a border.collie.nevelde@gmail.com e-mail címen! A moderátorsággal kapcsolatban ne írjon senki!

 • Létejött a nevelde!
  2011-01-23 20:30:16

  Létrejött a nevelde, és már regisztrálhattok is!

Szavazás

Lehessen színt választani a kutyáknak?
Ne lehessen.
Igen, lehessen.
Asztali nézet